Serups Smedje
Velkommen


Velkommen

 TV-vest besøgte smedjen 17/6-2018 og optog denne film:
Klik herunder for at se optagelsen:  

https://www.youtube.com/watch?v=sHg3xQmPzYw&feature=player_embedded

 

 

  • 1806130000 plakat aaben smedje på G info komprimeret.jpg for at se plakat om Åben Smedje

 

 

 

Klik her for at se stor avisartiklel om smedjen

 

 

.

--------------------------------------------------------------------  

Den lille kniv på billedet blev fremstillet af en af smedene ved et tidligere åbenhus arrangement, smedet af en gamle tand fra en hesterive.

  

  

  

Serups Smedje i Gudum

I den sydlige del af Gudum Sogn ligger et gammelt smedehus, "Serups Smedje". Dette smedehus tilhøret i sin tid P. Kr. Serup. Hans speciale var fremstilling af vandpumper, tærskeværker og kornrensemaskiner. Siden P. Kr. Serups død i 1911 har smedehuset stået urørt, og den gamle mesters smede- og tømrerværktøj fra før 1911 forefindes der stadig.

Ideen

Vi er nogen, der ønsker at bevare den gamle smedje for eftertiden. Smedjens daværende ejer har skænket selve smedjebygningen til en selvejende institution, dog således at selve grunden er på lejebasis. Dermed skabes der mulighed ofr at den selvejende instituion kan restaurere huset, og indrette det til et lille håndværkermuseum.

Det påtænkte museum skal forestås og drives af den selvejende institution, og der skal være offentlig adgang hertil. Initiativtagerne håber derved at kunne bevare denne lille lokale perle for eftertiden, og at skaffe lokalsamfundet endnu en seværdighed.

Ideen om det lokale håndværkermuseum kan kun virkeliggøres, hvis der er en stor opbakning derom. Der er brug for penge, mange penge og materialer,  når smedjen skal restaureres.

"Serup Smedje" (som den selvejende institution hedder) vil derfor bede om støtte til projektet.

Alle sponsorer der giver mindst 1.000 kr får en messingplade med navn og beløb sat op i smedjen.

Kontakt os

Ring, skriv eller send en e-mail til mig hvis der er noget du synes vi bør vide eller noget du vil spørge om... - du kan se hvem vi er under bestyrelse

Siden er udarbejdet af Søren Futtrup:  www.futtrups.dk